اصول اخلاقی انتشار مقاله

این نشریه با احترام به قوانین اخلاق در نشریات تابع قوانین کمیته اخلاق درانتشار (COPE) می باشد و از آیین نامه اجرایی قانون پیشگیری ومقابله با تقلب در آثار علمی پیروی می نماید.

 

منشور اخلاقی انتشار مقاله در نشریه 

سیاست های اخلاقی نشریه «مالی و پایداری شرکتی» مبتنی بر اصول کمیته بین المللی اخلاق نشر (Cope) و منشور اخلاقی نشریات وزارت علوم، تحقیقات و فناوری بوده و ضروری است مؤلفان، داوران، دبیران علمی و سردبیر هنگام همکاری با این نشریه اصول اخلاقی مذکور را رعایت نمایند. 

 

وظایف و مسئولیت های ناشر:

  1. نشریه مالی و پایداری شرکتی متعهد می شود که تصمیمات اتخاذ شده در رابطه با رونوشت های ارسال شده تنها براساس قضاوت های تخصصی و حرفه ای بوده و از علایق شخصی به دور می باشد.
  2. نشریه مالی و پایداری شرکتی متعهد به حفظ صیانت از سوابق دانشگاهی و تحقیقاتی است.
  3. نشریه مالی و پایداری شرکتی متعهد می شود رعایت اصول اخلاقی توسط سردبیر و دبیران علمی، هیات تحریریه، و داوران را مورد کنترل قرار دهد.
  4. نشریه مالی و پایداری شرکتی دائما در حال تحلیل مقالات از لحاظ سرقت ادبی و تقلب و سوء رفتارهای احتمالی است.
  5. نشریه مالی و پایداری شرکتی متعهد می شود در مواقع نیاز اصلاحات، توضیحات، و واپس گیری های لازم را انجام خواهد داد.
  6. نشریه مالی و پایداری شرکتی متعهد می شود در صورت اثبات هر سوء رفتار با آن برخورد خواهد کرد.

وظایف و مسئولیت های سردبیر و  دبیران علمی:

  1. دبیران علمی این نشریه باید رونوشت های ارسال شده را تا هنگام انتشار، محرمانه نگه دارند.
  2. سردبیر، دبیران علمی و داوران تصمیمات موردنظر در رابطه با انتشار یا عدم انتشار یک رونوشت را اتخاذ می نمایند.
  3. دبیران علمی این نشریه باید اصل بینامی داوران را حفظ کنند.
  4. دبیران علمی این نشریه باید از تعارض منافع جلوگیری کنند.
  5. دبیران علمی این نشریه ملزم به رعایت صیانت علمی و تلاش برای رفع نیازهای علمی خوانندگان خود هستند.
  6. دبیران علمی این نشریه سرقت ادبی و تقلب و کلاهبرداری های احتمالی را شناسایی کنند و در موارد نیاز اصلاحات، توضیحات، و واپس گیری ها و عذرخواهی ها را ارائه دهند.
  7. دبیران علمی این نشریه باید ذهن خود را فقط بر روی محتوای عقلانی متمرکز و محدود کنند.
  8. دبیران علمی این نشریه نباید اطلاعات رونوشت ها را برای افرادی غیر از نویسندگان، نویسنده ی مسئول و داوران فاش کنند.
  9. رونوشت های منتشر نشده توسط دبیران علمی و یا اعضای دیگر برای مقاصد شخصی مورد استفاده قرار نخواهد گرفت.

وظایف و مسئولیت های داوران:

  1. داوران این نشریه میبایست با دبیران علمی برای تصمیم گیری در رابطه با انتشار رونوشت های ارسال شده همکاری کنند.
  2. داوران دعوت شده به این نشریه باید در محرمانه نگه داشتن رونوشت های ارسال شده تلاش کنند.
  3. داوران باید نظرات خود را به دبیران علمی برای تصمیم گیری در رابطه با انتشار یا عدم انتشار رونوشت، در زمان لازم ارائه دهند.
  4. داوران همتا ملزم به رعایت محرمانه نگه داشتن رونوشت های ارسال شده و عدم استفاده از اطلاعات آنان برای مقاصد شخصی هستند.
  5. نظرات داوران در رابطه با رونوشت های ارسال شده باید فنی و تخصصی باشد.
  6. داوران نباید رونوشت هایی که در آن ها تعارض علایق با یکی از مؤلفین، شرکت ها، یا مؤسسات وجود دارد را داوری کنند.
  7. داوران باید تعارضات علایق را افشا کنند.

وظایف و مسئولیت های مؤلفان:

  1. رونوشت ها باید با نگارش صحیح و با اصطلاحات مناسب ارسال شود.
  2. رونوشت ها نباید در جای دیگری (بجز در قالب چکیده یا بخشی از یک سخنرانی، مقاله ی مروری، یا پایان نامه) چاپ شده باشند یا توسط نشریه دیگری تحت بررسی باشند.
  3. نویسنده ی مسئول باید از رضایت دیگر مؤلفان شریک مطمئن شود.
  4. یکی دیگر از مسئولیت های مؤلفان، حصول اطمینان و کسب اجازه ی موسسه ایست که رونوشت ارسال شده مربوط به آن است.
  5. یکی از شرایط ارسال رونوشت اینست که مؤلفان اجازه ی ویرایش آنرا برای خوانایی بیشتر بدهد.
  6. از مؤلفان انتظار میرود تا حامی مالی را برای اجرای و آماده سازی روند تحقیق به طور خلاصه بیان کنند.
  7. فرم تعهد اخلاقی می بایست که توسط مولفان امضا شود.
  8. همه ی مؤلفان یک رونوشت میبایست بر سر اینکه نویسنده مسؤول فرآیندهای بازنگری بعدی را پس از ارسال رونوشت بر عهده گیرد، توافق کنند.
  9. هنگامیکه مؤلف یا مؤلفین رونوشت خطای مهمی را در کارشان دیدند، میبایست سریعا دبیر علمی نشریه را برای تصحیح آن مطلع کنند.
  10. از آنجا که سرقت ادبی یکی از خطاهای جدی و غیراخلاقی محسوب میشود، همه ی مؤلفان میبایست بدانند که رونوشت های ارسال شده به این نشریه ممکن است توسط نرم افزارهای سرقت ادبی مورد تحلیل قرار گیرد.
  11. همه ی مؤلفان میبایست فرآیند ارسال یک رونوشت را در این نشریه مطالعه کنند.

نقض اخلاق نشر 

  1. سرقت ادبی: سرقت ادبی عبارت است از استفاده عمدی از ایده های شخص دیگری یا سایر مطالب اصلی به گونه ای که گویی متعلق به خود شخص است. سرقت ادبی نقض جدی اخلاق انتشار است. لذا، کپی کردن حتی یک جمله از دست نوشته شخص دیگری یا حتی یکی از خود شما که قبلاً منتشر شده است، بدون استناد مناسب توسط این مجله به عنوان سرقت ادبی تلقی می شود. تمام نسخه های خطی تحت بررسی یا منتشر شده در مجله مالی و پایداری شرکتی مشمول غربالگری با استفاده از نرم افزار پیشگیری از سرقت ادبی می شوند.
  2. جعل و تحریف اطلاعات: جعل اطلاعات به این معناست که محقق واقعاً مطالعه را انجام نداده، بلکه داده ها یا نتایجی ساخته و اطلاعات ساختگی را ثبت یا گزارش کرده است. تحریف اطلاعات به این معنی است که محقق آزمایش را انجام داده، اما داده ها یا نتایج یافته های تحقیق را دستکاری، تغییر یا حذف کرده است
  3. ارسال همزمان: ارسال همزمان زمانی اتفاق می‌افتد که یک مقاله (یا بخش‌های قابل توجهی از یک مقال) به مجله‌ای ارسال می‌شود که قبلاً توسط مجله دیگری در حال بررسی است.
  4. انتشار تکراری: انتشار تکراری زمانی اتفاق می‌افتد که دو یا چند مقاله، بدون ارجاع کامل متقاطع، اساساً فرضیه‌ها، داده‌ها، نکات بحث و نتیجه‌گیری یکسانی را به اشتراک بگذارند.
  5. انتشارات اضافی: انتشارات زائد شامل تقسیم نامناسب نتایج مطالعه به چندین مقاله است که اغلب در نتیجه تمایل به تکمیل رزومه تحصیلی است.
  6. مشارکت یا انتساب نامناسب نویسنده: همه نویسندگان فهرست شده باید سهم علمی قابل توجهی در تحقیق موجود در نسخه خطی داشته باشند و تمام ادعاهای آن را تأیید کرده باشند. 
  7. دستکاری استنادی: دستکاری استنادی شامل استنادهای بیش از حد در دست نوشته ارسالی است که به محتوای علمی مقاله کمک نمی کند و صرفاً به منظور افزایش استناد به کار یک نویسنده خاص یا مقالات منتشر شده در یک مقاله خاص گنجانده شده است. این منجر به ارائه نادرست اهمیت کار و مجله خاصی می شود که در آن ظاهر می شود و بنابراین نوعی سوء رفتار علمی است.
  8. مجازات: در صورت وجود تخلف مستند از هر یک از خط‌مشی‌های فوق در هر مجله، صرف نظر از اینکه تخلفات در مجله‌ای رخ داده یا نه، تحریم‌های زیر اعمال می‌شود: 1- رد فوری مقاله نقض‌کننده، 2- رد فوری هر مقاله ارسال شده به هر مجله توسط هر یک از نویسندگان مقالۀ نقض کننده، 3- ممنوعیت حداقل 36 ماهه علیه همه نویسندگان به صورت جداگانه یا در ترکیب با سایر نویسندگان مقاله نقض کننده برای هرگونه ارسال جدید به هر مجله ای اعمال خواهد شد، و 4- منع همه نویسندگان از عضویت در هیئت تحریریه مجلات.

رسیدگی به پرونده های تخلف

هنگامی که مجله مالی و پایداری شرکتی نقض اخلاق انتشار در مجله را تأیید کرد، مجله با جدیت بر اساس یک رویه استاندارد خاص موضوعی که در زیر خلاصه می شود، به نگرانی های اخلاقی رسیدگی می کند:

  1. اولین اقدام سردبیر مجله، اطلاع رسانی به دفتر تحریریه با ارائه نسخه هایی از مطالب مربوطه و پیش نویس نامه ای به نویسنده مسئول است که در آن درخواست توضیح به شیوه ای بدون قضاوت می کند.
  2. در صورتی که توضیحات نویسنده غیرقابل قبول باشد و به نظر می رسد که رفتار غیراخلاقی جدی صورت گرفته باشد، موضوع از طریق تحریریه به کمیته نشر ارجاع می شود. پس از بررسی، کمیته تصمیم خواهد گرفت که آیا پرونده به اندازه کافی جدی است که ممنوعیت ارسال های بعدی را تضمین کند.
  3. اگر تخلف از شدت کمتری برخوردار باشد، سردبیر، بنا به توصیه کمیته انتشار، نامه توبیخ برای نویسنده ارسال می کند و خط مشی های انتشار نشریه را به نویسنده یادآوری می کند. اگر دست‌نوشته منتشر شده باشد، ویراستار می‌تواند از نویسنده درخواست کند که برای تصحیح سابقه، یک عذرخواهی در مجله منتشر کند.
  4. اخطار برای نویسنده مربوطه ارسال خواهد شد و هر اثر نویسنده مسئول نقض یا هر اثری که این افراد توسط این افراد در دست بررسی توسط مجله مالی و پایداری شرکتی باشد بلافاصله رد خواهد شد.
  5. نویسندگان از عضویت در هیئت تحریریه مجله و فعالیت به عنوان داور برای مجله منع می شوند.
  6. در موارد جدی تقلب که منجر به پس گرفتن مقاله می شود، اخطاریه انصراف در مجله منتشر می شود و در نسخه آنلاین به مقاله پیوند داده می شود. نسخه آنلاین نیز با تاریخ بازپس گیری علامت گذاری می شود.

 

مجلۀ مالی و پایداری شرکتی با احترام به قوانین اخلاق در نشریات تابع قوانین کمیتۀ اخلاق در انتشار (COPE) است و از منشور اخلاقی نشریات وزارت علوم، تحقیقات و فناوری پیروی می کند. از این­ رو انتظار می رود کلیه محققان عزیز نتایج پژوهش های شخصی و حاصل تلاش و زحمت خود را مطابق با این اصول جهت بررسی و چاپ ارسال نمایند. جهت مشاهده این اصول به لینک های مورد نظر مراجعه فرمایید.

منشور و موازین اخلاق پژوهشی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری

اصول کمیته بین المللی اخلاق نشر (COPE)

 اصول کمیتۀ اخلاق انتشار  (COPE) به زبان فارسی